Hooglz logo - fremtidens online digitale marketing bureau

SEO case : SEO strategi, SEO-teknisk optimering, keywordanalyse og indholdsoptimering
Hvordan man vækster SEO-trafik for gastronomiturisme, til Danmark under corona-pandemien

Der er ingen tvivl om at dette SEO projekt var det tætteste man kan komme på at sælge sand i Sahara. Udfordringen bestod i at skabe vækst i SEO-trafikken til to turistrelaterede websites midt under Corona-pandemiens højdepunkt. På dette tidspunkt var alle rejserelaterede søgninger på Google forvandlet til restriktionsguider, målgruppen havde ikke engang tilladelse til at indrejse i landet, og det centrale fokus var restaurantbranchen og gastronomiske oplevelser, som på det pågældende tidspunkt også var lukket helt ned og hvor værdifulde keywords inde for området oplevet fald i den månnedelige søgevolume på over 500%.

Vil du være vores næste case?

Om kunden
VisitDenmark & WonderfulCopenhagen

VisitDenmark, Danmarks officielle turistorganisation, ønskede vores ekspertise for at formulere en SEO-strategi, der ikke kun ville styrke deres hovedwebsite, men også skabe en effektiv synergi med lokale sites, der repræsenterer den geografiske branding af forskellige regioner i Danmark. I samarbejde med Wonderful Copenhagen, fokuserede indsatsen især på at fremhæve Danmarks generale og Københavns specifikke gastronomiske oplevelser for internationale besøgende.

Målet var at demonstrere den potentielle synergi mellem VisitDenmark og de lokale turist-sites. Gennem en testcase, der løb over tre måneder, satte vi fokus på gastronomiturisme i Danmark med et specifikt blik på Københavns kulinariske scene. Trods den udfordrende periode på grund af Corona-pandemien, hvor svenskerne ikke havde adgang til Danmark, var Sverige vores primære marked.

Vores tilgang
En holistisk SEO-tilgang

Vores primære opgave var at sikre harmoni og synergi mellem de forskellige websites. Vi ønskede, at skabe en holistisk SEO-strategi der sikret at generelle oplysninger om Danmarks gastronomi blev fremhævet af VisitDenmark også iforhold til København, mens dybdegående indhold om specifikke gastronomiske oplevelser i København blev præsenteret af Wonderful Copenhagen. En dybdegående analyse af målgruppen og dennes adfærd, kombineret med omfattende keywordanalyse og dertil hørende search journey blev kortlagt, og anvendt for at skabe et holistisk indholdsunivers på tværs af de to websites.

Resultatet
En holistisk og veludført SEO-strategi skaber altid vækst, selv imod alle odds

Selv med udfordringerne fra Corona-pandemien opnåede vi imponerende resultater. Vi oplevede en vækst på 23,02% i SEO-trafik inden for gastronomiturisme. Dette medførte 37.000 ekstra relaterede besøg hver måned på tværs af de to websites, rettet mod det svenske marked. Trafikvæksten kan tilskrives en stigning i relevante keywords med 103%, og samtidig sikrede vi os et hav af førstpladser samt vigtige brandingkritiske feature snippets. Den ekstra SEO-trafik til de to websites ville, hvis den skulle være opnået gennem køb af Google Ads, have kostet 4.488.731 kr.

Et udsnit af de virksomheder vi er stolte af at have samarbejdet med

loading