Hvad er SEO og hvordan virker det
Helt lavpraktisk er SEO hos os optimering af dit website op imod Google

Kunderne skal gerne kunne finde dig, når de laver en søgning ude i Google, indeholdende de produkter du har i din virksomhed – if done right!

Vi går også ind i maskinrummet og kigger på det tekniske, for det er ikke nok blot at putte en masse tekst på dit website, hvis ikke grundlaget, er det rigtige. Og det er det ikke, hvis dit website ikke snakker ordentligt sammen med Google.

SEO er forkortelsen for search engine optimization, altså kan vi allerede her konkluderer, at det har noget at gøre med, at man skal optimere i forhold til onlinesøgemaskinerne – primært Google, da det er den største søgemaskine til dags dato, så det nærliggende er selvfølgelig at tage udgangspunkt i Google. Man skal simpelthen optimere sit website, så det bliver synligt for kunderne ude i Google. At søgeords optimerer stopper aldrig. Man kan ikke sige at: ”SÅ, Nu har jeg search engine optimeret mit website, så behøver jeg ikke gøre mere ved det” – den går ikke. Det er en proces, som fortsætter i det uendelige – husk på, at folks måder at søge på ændrer sig – dér skal du som virksomhed følge med og få de rette nutidige søgeord implementerer på dit website løbende for STADIG OG HELE TIDEN at blive fundet ude i Google. Ingen hvilen på laurbærrene her. Det er hårdt arbejde, og du skal være skarp, men det betaler sig og giver din virksomhed et fantastisk boost.

Hvordan søgemaskineoptimerer man så?

Der er flere forskellige måder at optimere dit website på, så det bliver fundet ude i Google af dine potentielle kunder. Én af metoderne, som jeg især er glad for, er SEO-tekster. SEO-tekster er her man får lov at lege med ordene, smage på dem og omformuleret dem til ens eget sprog – jeg ELSKER dét. Og jeg elsker især at lege detektiv og finde ud af hvad kunderne søger på ude i Google? Hvad er det helt specifikt for nogle søgeord og søgetermer de bruger? Er det korte søgeord, er det længere søgeord, er det slang – hvad er det? Det som kunderne søger på, er også det vi som virksomheder skal skrive i vores tekster.

En anden metode er Tittle og Meta tags – onpage SEO, som er vigtige at få på websitet også – det foregår som bekendt bag skærmen og kan ikke ses på sit website, men det kan ses ude i Google og det er dét der gør, at dit website dukker op i søgeresultaterne ude i Google.
Den tekniske del skal også være på plads. Her siger man at den tekniske SEO handler om at ens domæner, HTML kode og serverteknik skal være ’up to date’ for at man som virksomhed ikke pludselig ryger ud af Google. Google gider nemlig ikke at skulle finde hoved og hale i dit site, og så bliver du som virksomhed bare banned – end of story.

Rigtig mange kan slet ikke overskue at skulle SEO optimere deres site og bruger derfor SEO bureauer, som også har SEO tekst-specialister siddende, som har brugt megen tid og kræfter på at specialisere sig i søgemaskineoptimering, til denne meget vigtige del af den digitale markedsføring. Det er helt ok at sætte et bureau til at lave den her opgave, såfremt man ikke selv har de fornødne kompetencer, men det er så også vigtigt at baggrundstjekke de her bureauer – nogle har(desværre) et mere blakket ry end andre. Ved at søge lidt frem og tilbage i Google, kan man meget nemt finde frem til hvilke SEO bureauer, man ska bruge og hvilke man skal holde sig fra. Gå evt. ind på Trustpilot.

Hvorfor søgeordsoptimerer man sit website?

Jamen vi kan også vende den om og spørge, om du ikke er interesseret i flere kunder, som kommer ind på dit website, fordi de er interesseret i nøjagtig dit produkt? For det er faktisk det der sker, når dit website er optimeret korrekt. Kunderne finder vej, helt uden de store anstrengelser, og det er win-win for både dig og kunderne.Det gør man fordi man som virksomhed rigtig gerne vil øge synligheden på de digitale kanaler. Jo mere trafik man kan få ind via de organiske søgninger, jo bedre klarer man sig mod konkurrenterne, og jo bedre ranker man ude i Google, som jo belønner websites med både god trafik og relevante tekster, som har en høj søgeordsdensity. Google boots gennemgår dit site via crawling. Med andre ord: Google har nogle ’robotter’ påført diverse algoritmer, som kommer forbi dit website fra tid til anden, som så screener dit websites sider, for at finde ud af, hvor gode dine tekster er – hvor gode I er til at skrive tekster, og hvor gode I er til at lave jeres Meta tags. Robotterne bestemmer! De bedømmer dit site udfra hvor relevant det er i forhold til helt specifikke søgninger ude i Google og derudfra får du din placering i den organiske søgning ude i Google. Man ved aldrig, hvornår de kommer forbi, så lad vær’ med at trække tiden ud i forhold til at få søge optimeret dit website – det betaler sig sjældent. Hvis dit website ligger helt omme på side 2 i dine primære søgeord(ikke at forveksle med position 2, som er noget helt andet)er det langt fra sikkert, at folk ser dit website. Side 2 er den side, som du kommer til, når du trækker på ’næste’ nederst på den side, du er landet på i Google. Man siger faktisk at omkring 75% kunder slet ikke kommer om på side 2 i Google, og det gør de ikke fordi…. De er dovne. De gider simpelthen ikke, når de finder det de søgte på side 1 – hvorfor skulle de dog også det? Sæt dig i deres sted.

Tilbage til position 2! Position 2 er noget helt helt andet end side 2 ude i Google. Position 2 er faktisk rigtig godt! Det betyder, at du er det website som kommer frem efter annoncerne(der er tit en 4-5 annoncer) og lige efter nr. 1, når kunderne søger på specifikke søgeord ude i Google, altså de søgeord som er vigtige for din virksomhed og som du gerne vil findes på. Nu er jeg selv lidt arbejdsskadet, og jeg ville muligvis ikke være tilfreds med position 2, hvis jeg kunne få position 1. For at kunne få position 1 ville jeg være nødt til at skulle ind og analysere det website, der lå på position 1…. og… gøre det bedre end dem, hvis jeg kunne. ”Hvis jeg kunne”, skriver jeg, fordi en anden metode kunne være at få udefrakommende/eksterne links. Og hvis din konkurrent bare har nogle helt fantastisk eksterne links fra nogle websites, som ranker vanvittig godt ude i Google, så er du nødt til at få nogle ligeså gode links, og gerne meget bedre, for at kunne ’være med i legen’. Linkdbuiling kan være svært.indsæt link Det er ikke altid, at man som virksomhed kan få de her vanvittige gode links. For det første kan de her links være sindssyg dyre og for det andet kan det være svært og tidskrævende at overbevise ejerne af domænerne om, at dit indhold på dit website giver deres brugere en værdi, og hvis website ejerne ikke kan se en mening med at skulle linke til dig, så gør de det ikke, medmindre du er villig til at betale en meget høj pris. Det tager ca. én time pr. skaffet link sådan rundt regnet, og så kan du selv lave regnestykket i forhold til hvor mange links din konkurrent har – hvad kommer du op på? Interne links ranker også, til en hvis grad. Hvis du er god til at linke til dit eget indhold, på dit website, og det vel og mærke er relevant, så bliver du, af Google, også belønnet for dit gode arbejde, Men hvis du bare kaster om dig med links her og der, som ikke har relevans i forhold til det skrevne, så vil Google derimod straffe dit website for ikke at være relevant nok.

Vores typiske arbejdsprocesser ved en SEO 360 full service:

I de første par måneder af samarbejdet udarbejder vi en dybdegående SEO-audit, som er første punkt i vores onboarding forløb. Den indeholder:

  • Indledende workshop med jer
  • Evt. SEO undervisning/træning af jer, hvis dette er nødvendigt
  • Situations/nulpunktsanalyse
  • Topic analyse
  • SEO Audit
  • Konkurrentanalyse
  • Målsætninger og prognoser
  • SEO-strategi, klarlægning af taktikker og planlægning
  • Opstarts møde med jer

Derefter går vi over i løbende SEO-arbejde, som blandt andet dækker over:

  • Onpage SEO
  • Keyword analyser på side niveau
  • Udbedring af tekniske fejl
  • Strukturoptimeringer
  • Hastighedsoptimeringer
  • Optimering af eksisterende indhold
  • SEO tekstforfatning og udbygning af nye sider
  • Digital PR, omdømme og linkbuilding
  • Monitorering, overvågning og rapportering til jer
  • Og meget meget mere